2% az Erdélyi Baranta Szövetség részére
Hiba történt a kép beolvasásakor

Az adótörvénykönyv előírásai szerint minden magánszemély rendelkezhet jövedelemadójának 2%-val egy, a 2000/26-os rendelet alapján bejegyzett civilszervezetnek utalva át azt. Ez nem kerül Önnek semmibe, de amennyiben nem utalja civilszervezetnek, az illető összeg az állam tulajdonában marad.

Hogyan utalhatja adója 2%-át az Erdélyi Baranta Szövetségnek?

     Amennyiben Ön alkalmazott, töltse le a 230-as űrlapot (formularul230.doc), az adó 2%-nak civilszervezethez való juttatásának kérését, nyomtassa ki, töltse ki adataival és írja alá.

     Amennyiben más jövedelem forrással (is) rendelkezik(szabad foglalkozások - orvos, ügyvéd, tanár. könyvelő szakértő, építész stb) a törvény kötelezi a jövedelmi adó bevallását. Az erre vonatkozó nyilatkozat kitöltése alkalmával ugyancsak rendelkezhet adója 2%-val. Ennek érdekében töltse le a 200-as űrlapot (formular200.doc), az adóbevallási nyilatkozatot, nyomtassa ki, töltse ki adataival és írja alá. Amennyiben alkalmazott is, kitöltheti a 230-as űrlapot is.

     Kérjük a kitöltött és aláírt űrlapokat 2013. május. 15.-ig benyújtani a helyi adóhivatalhoz. A borítékolt dokumentumokat le lehet adni személyesen a helyi adóhivatalban, vagy ajánlott levél formájában lehet beküldeni az illetékes hivatalhoz. Vagy, amennyiben Ön Kovászna megyei, elküldheti nekünk, és mi továbbítjuk a helyi adóhivatalnak.

     Fontos! Az összeget nem kötelezõ feltüntetni, automatikusan kiszámolják az adóhivatalnál. A fent említett űrlapok előzetesen ki vannak töltve az Erdélyi Baranta Szövetség adataival (csak akkor használhatja amennyiben kitöltötte).

200-as űrlap letöltése:

230-as űrlap letöltése: