Sántha Éva
Bemutatkozás: Egyedi kézzel hímzett ruhák.
Település: Sepsiszentgyörgy
Sántha Barna
Bemutatkozás: Emléktárgyak, lakásdíszítő elemek, címerek, faliórák, stb. Rendelésre akár egyedi darabokat is vállalok!
Település: Sepsiszentgyörgy
Kelemen Andor - Atilla
Bemutatkozás: A nevem Kelemen Andor Attilla. 2010. augusztusában érdekelni kezdett a Baranta a hagyományos Magyar harcművészet, mivel éppen indult a környékünkön, hát jelentkeztem. Azóta nyított lettem mindenre ami népi eredetű, kézművesség, népdalok, népmesék, és minden ami kicsit is az ősi élet része. Ez késztetett arra, hogy elkészitsem sajat fegyveremet, az első karikásostoromat. Aztán rajöttem, hogy milyen nagyszerű lenne mindenkivel megismertetni azt amit alkottam, és akkor jött az ötlet: Mi lenne, ha ezzel foglalkoznék? Szóval kidolgoztam és kikisérleteztem egy olyan ostort ami szépen szól, formás, és jol lehet vele célozni, na meg árban olcsó, s könnyü karbantartani is. Most itt van elöttem a legtökéletesebb ostor amit valaha fontam, és minden részletében van egy kicsi a lelkemböl. Később kedvet kaptam egy tarsolyra, és jó kézműves tapasztalatokkal rendelkezve meg is csináltam, aztán jött a tegezem, közben elrohant mellettem egy csomó kötélostor, meg néhány év, és észre sem vettem hogy majdnem minden barantás az ostoraimat használja, így nyítanom kell és változtatnom, ennek köszönhető ez a szép ostoros oldal. Közben sokat tanultam de főleg azt, hogy mindent el tudok készíteni amire szükségem lehet, úgyhogy kérlek titeket úgy álljatok mellé a dolgoknak, hogy bármilyen álmotok van szívesen megcsinálom, végül is szeretem a kihívásokat!
Település: Uzon
Waum Péter
Bemutatkozás: Mindig szerettem rajzolni, ennek köszönhetően kezdtem el faragni. Rájöttem, hogy ez a legszebb, szívemhez a legközelebb álló szakma. Olyan történelmi mozzanatokat, székely életképeket szeretnék kifaragni és megmutatni az embereknek, amiket én fontosnak találok. Készítettem Székely kaput, melyet a saját tudásom szerint faragok és készítek. Egyik kedvenc kikapcsolódásom az olvasás. A történelem tanulmányozása a kedvenc érdeklődési köröm.
Település: Székelyudvarhely
Páll Attila Csaba
Bemutatkozás:
Nagy László
Bemutatkozás:
Székely Csaba
Bemutatkozás: Üzletünkben hagyományos és modern íjászattal kapcsolatos termékeket találhat.
Település: Gyergyószentmiklós
Kövér György
Bemutatkozás: Számomra az alkotás életforma, amit megpróbálok a megélhetés forrásává is tenni. Jórészt fát faragok és szobraim elkészítésekor igyekszem figyelembe venni az éppen megmunkált fa adottságait, mondhatnám, a fa akaratát is törekszem érvényre juttatni. Leginkább az ősi hitvilág foglalkoztat de szívesen faragok bármit, ami fában megjeleníthető. Néhány éve agyaggal is dolgozom.
Település: Gidófalva
Ferencz Zsolt
Bemutatkozás: Legfőbb célkitűzésem a hagyományos készítési technikákat, formákat és díszítési módokat felhasználva, a ma emberének igényeit, szükségleteit kielégítő bőrtermékek tervezése és készítése. Sikerült kialakítanom - úgy érzem - egy saját stílust ,amely a népművészet gazdag forma- és mintavilágára támaszkodik. Modelljeim kis sorozatban készülnek, soknak a díszítése teljes egészében kézzel készül, sok egyedi darabot is készítek.
Település: Marosvásárhely
neten.ro
Bemutatkozás: A neten.ro-t fiatal dinamikus csapat alkotja, akiknek fő tevékenységei közé tartozik a weboldal, honlap tervezése és létrehozása, a graphic design, rövidfilm készítése, képek retusálása, illetve a programozás is.
Település: Sepsiszentgyörgy