Az Erdélyi Baranta Szövetség évzáró gyűlése

Napirendi pontok: csapatbeszámolók, VI. Balassi Kupa, szórványtábor, tagdíjak, csapatok számbavétele, eseménynaptár, az Erdélyi Baranta Szövetség tagsági feltételeinek a pontositása, baranta tagsági igazolvány.

2012-12-15 13:17:35
II. Szorvány Bbaranta tábor - Vice

Augusztus 28 és Szeptember 1 között zajlott Vicén, Beszterce - Naszód megyében a II Szórvány Baranta Tábor. Jó csapat gyűlt össze a Székelyföld több pontjáról, hogy együtt lebonyolítsunk egy edzőtábort olyan vidéken ahol magyarságot megélni nem olyan egyértelmű mint a tömbben élő részeken. Pál Árpád Csaba , Tordai Noémi a Szenterzsébetről, Ávrám Gábor Sepsiszentgyörgyről, Kelemen Andor Uzonból,Nagy Dániel, Kőmíves Róbert Zsolt és Zsombori Zoltán a Székelyudvarhelyi SZIK baranta csapattól.

2012-09-13 14:21:17
VII. Erdélyi Baranta tábor

A Baranta- magyar harcművészeti stílus gyalogos képviselői a Kézdivásárhelytől 16-km-re található Felsőlemhényben rendezik meg a VII. Erdélyi Baranta Tábort. Szeretettel várunk minden-a magyar harci testkultúra iránt érdeklődőt. A test edzése mellett a szellem fejlesztésére és a lélek erősítésére is sor kerül.

2012-07-06 14:34:32
Kiértékelés

Sikeresen lezajlott a VI. Erdélyi Baranta Bajnokság a VI. Sportnapok keretén belül, mint kiemelt főrendezvény a Vinca Minor és az E.B.SZ. (Erdélyi Baranta Szövetség) szervezésében. A résztvevők Gyergyószék, Csíkszék, Udvarhelyszék, Barcaság és Háromszék területéről érkeztek. Színvonalas küzdelmek szemtanúi lehettünk a birkózás, szabadvívás, mesteríjászat, íjászpárbaj, páros formagyakorlatok,futárpálya és kelevéz párbaj versenyszámokban. A versenyzők négy kategóriában mérték össze erőjüket,tudásukat: apród- 14 év alatti fiúk, kese- 14-17 év közötti fiúk, öskü- 17 év fölötti férfiak és menyét- lányok és nők.

2012-06-08 17:01:12