IV. Szent Miklós napi íjászverseny
Hiba történt a kép beolvasásakor
A rendezvény a történelmi magyar harci testkultúrára épülő hagyományos magyar harcművészeti stílus keretén belül, az íjászat gyakorlati jellegű továbbfejlesztését célozza meg szakmai találkozó és bajnokság formájában. A Baranta versenyek alkalmazott szabályai szerint a valódi harc és a magyarságra jellemző belső tartás minél pontosabb modellezésével és felelevenítésével felkívánja mérni az egyes közösségek és versenyzők felkészültségének szintjét.

IV. Szentmiklós Íjász Bajnokság
az Úr 2013. esztendeje, álom havának 7. napján
(2013.12.07)

 


A verseny célja: A rendezvény a történelmi magyar harci testkultúrára épülő hagyományos magyar harcművészeti stílus keretén belül, az íjászat gyakorlati jellegű továbbfejlesztését célozza meg szakmai találkozó és bajnokság formájában. A Baranta versenyek alkalmazott szabályai szerint a valódi harc és a magyarságra jellemző belső tartás minél pontosabb modellezésével és felelevenítésével fel kívánja mérni az egyes közösségek és versenyzők felkészültségének szintjét. A verseny alaprendeltetése: A verseny nyílt jelleggel kerül lebonyolításra. A versenyen a Baranta stílus erdélyi magyar közösségek Baranta egyesületei, és más hagyományőrző csapatok tagjai is részt vehetnek. 

A meghirdetett kategóriák: Felnőtt 14 éves kortól, gyermek 14 éves korig.

Versenyszámok:

• Egyéni megmérettetésben tereppálya, ezen belül mesterlövészetek, futár pályák/pontvadászatok, akadálypályák. Az egyéni versenyzők 5 fős csoportokban indulnak a playa teljesítésére hozzávetőleg 15 perc késleltetéssel.

• A csoportos versenyszám meglepetés lesz, a csapatok kialakítása a helyszínen történik. 


Bíráskodás: Egyéni versenyszámokban minden résztvevő az önmaga bírája. A találatokat róváspálcákra kell felróni. A csoportos versenyszámban a bíráskodást a szervezők biztosítják.

Díjazás: Az egyéni megmérettetések 1-3 helyezettjeinek oklevelek, díjak. A csoportos versenyszám első helyezettjeinek oklevél.


Helyszín: Gyergyószentmiklós, Csíky kert
• gps: 46.734096,25.618916
terkep link(Google Maps).


A bajnokság programja:
10:00 gyülekező, bejelentkezés a helyszínen
10:20 pálya bejárása
11:00 hivatalos megnyitó, bajnokság kezdete
13:30 kiértékelő, díjak átadása, csoportkép készítés
14:00 ebéd


Benevezés, nevezési díj: A benevezés a helyszínen történik, a benevezési díj 10 RON. Részvételi szándékot kérjük előzetesen telefonon jelezni.

Felszerelés: A résztvevők csak hagyományos, visszacsapó íjakat használhatnak. Minden résztvevő a felszerelést (íj, nyílvesszők, stb.) önmagának biztosítja és rendelkeznie kell saját zsebkéssel. A nyílvessző anyaga lehet fa, aluminium
vagy szénszál.

Öltözet: Alkalomhoz illő viselet, mint például népviselet, Baranta viselet vagy egyéb hagyományos, korhű öltözet.

Étkezés: A résztvevőket, szívesen látjuk egy meleg ebédre, evő és ivó eszközökről mindenki saját maga gondoskodjon. Étkezést a kísérők is igényelhetnek 7 RON ellenében.

Elérhetőség: Információk és kapcsolattartó személy: Czirjak Csaba, elérhető a 0752 506 920-as telefonon.

Eredményes felkészülést kíván a Gyergyószentmiklósi Baranta Közösség.

Isten áldjon!
Gyergyószentmiklós
2013.11.05

Vissza